profession

profession

Dla pasjonatów gotowania. Seria profession składa się z 20 noży, które sprostają najwyższym wymaganiom dotyczącym jakości oraz wyglądu - włączając w to cztery noże o kształcie noży azjatyckich.


  • Niezwykle krótki i zaokrąglony. Krótkie, zakrzywione ostrze tego noża bardzo dobrze nadaje się do obierania owoców i warzyw.

profession
Nóż do obierania

Niezwykle krótki i zaokrąglony. Krótkie, zakrzywione ostrze tego noża bardzo dobrze nadaje się do obierania owoców i warzyw.

  • Krótki, wszechstronny, ostry. Nóż ten ze swoim cienkim, prostym ostrzem używany jest do krojenia i odcinania zbędnych części warzyw, grzybów oraz składników sałatki.

profession
Nóż do krojenia warzyw

Krótki, wszechstronny, ostry. Nóż ten ze swoim cienkim, prostym ostrzem używany jest do krojenia i odcinania zbędnych części warzyw, grzybów oraz składników sałatki.

  • Nóż z cienkim, lekko zaokrąglonym ostrzem, idealnym do nakłuwania mięsa oraz usuwania małych kawałków chrząstek i kości.

profession
Szpikulec

Nóż z cienkim, lekko zaokrąglonym ostrzem, idealnym do nakłuwania mięsa oraz usuwania małych kawałków chrząstek i kości.

  • Tnie każdy rodzaj mięsa delikatnie i z łatwością.

profession
Nóż do steków

Tnie każdy rodzaj mięsa delikatnie i z łatwością.

  • Jego ząbkowane ostrze tnie pomidory, bułki i bagietki gładko, przy niewielkim wysiłku.

profession
Nóż uniwersalny

Jego ząbkowane ostrze tnie pomidory, bułki i bagietki gładko, przy niewielkim wysiłku.

  • Usuwa kości, ścięgna i tłuszcz.

profession
Nóż do filetowania

Usuwa kości, ścięgna i tłuszcz.

  • Używany do cięcia w cienkie plasterki o grubości kartki papieru. Nóż ten zawsze gładko i perfekcyjnie tnie pieczenie, mięso i szynkę, bez względu na to, czy mięso jest surowe czy pieczone.

profession
Nóż do krojenia mięsa 16 cm

Używany do cięcia w cienkie plasterki o grubości kartki papieru. Nóż ten zawsze gładko i perfekcyjnie tnie pieczenie, mięso i szynkę, bez względu na to, czy mięso jest surowe czy pieczone.

  • Używany do cięcia w cienkie plasterki o grubości kartki papieru. Nóż ten zawsze gładko i perfekcyjnie tnie pieczenie, mięso i szynkę, bez względu na to, czy mięso jest surowe czy pieczone.

profession
Nóż do krojenia mięsa 20 cm

Używany do cięcia w cienkie plasterki o grubości kartki papieru. Nóż ten zawsze gładko i perfekcyjnie tnie pieczenie, mięso i szynkę, bez względu na to, czy mięso jest surowe czy pieczone.

  • Czyni filetowanie prostym. Elastyczne ostrze umożliwia gładkie i łatwe oddzielenie kości i skóry ryby od jej filetu. Idealny również do filetowania mięsa. 

profession
Nóż do filetowania

Czyni filetowanie prostym. Elastyczne ostrze umożliwia gładkie i łatwe oddzielenie kości i skóry ryby od jej filetu. Idealny również do filetowania mięsa. 

  • Nóż ten idealnie nadaje się do siekania warzyw, techniki obracania czy krojenia ryby bądź mięsa. Szerokie i ciężkie ostrze sprawia, że nóż ten może być użyty do każdego celu w kuchni. 

profession
Nóż kucharski 16 cm

Nóż ten idealnie nadaje się do siekania warzyw, techniki obracania czy krojenia ryby bądź mięsa. Szerokie i ciężkie ostrze sprawia, że nóż ten może być użyty do każdego celu w kuchni. 

  • Nóż ten idealnie nadaje się do siekania warzyw, techniki obracania czy krojenia ryby bądź mięsa. Szerokie i ciężkie ostrze sprawia, że nóż ten może być użyty do każdego celu w kuchni. 

profession
Nóż kucharski 20 cm

Nóż ten idealnie nadaje się do siekania warzyw, techniki obracania czy krojenia ryby bądź mięsa. Szerokie i ciężkie ostrze sprawia, że nóż ten może być użyty do każdego celu w kuchni. 

  • Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

profession
Nóż Santoku 14 cm

Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

  • Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

profession
Nóż Santoku z wydrążoną krawędzią 14 cm

Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

  • Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

profession
Nóż Santoku 18 cm

Wszechstronny nóż kuchni azjatyckiej, służący do krojenia ryb, mięs i warzyw (,nóż trzech cnót).

  • Wydrążona krawędź ostrza zapobiega przyleganiu żywności do noża, dzięki czemu tnie wędzonego łososia i szynkę na cienkie kawałki grubości kartki papieru.

profession
Nóż Santoku z wydrążoną krawędzią 18 cm

Wydrążona krawędź ostrza zapobiega przyleganiu żywności do noża, dzięki czemu tnie wędzonego łososia i szynkę na cienkie kawałki grubości kartki papieru.

  • Używany również do twardych skórek pieczywa. Ze swoim długim, mocnym ostrzem z lamowaną krawędzią, nóż ten bardzo dobrze nadaje się do krojenia chleba i innych wypieków.

profession
Nóż do krojenia chleba 20cm

Używany również do twardych skórek pieczywa. Ze swoim długim, mocnym ostrzem z lamowaną krawędzią, nóż ten bardzo dobrze nadaje się do krojenia chleba i innych wypieków.

  • Tradycyjny, japoński nóż do warzyw, szczególnie do robienia sałatek oraz przygotowywania dań z woka.

profession
Nóż Nakiri 16cm

Tradycyjny, japoński nóż do warzyw, szczególnie do robienia sałatek oraz przygotowywania dań z woka.

  • Nóż używany do japońskiego sushi i sashimi, do krojenia cienkich plasterków grubości kartki papieru.

profession
Nóż Yanagiba 18cm

Nóż używany do japońskiego sushi i sashimi, do krojenia cienkich plasterków grubości kartki papieru.

  • Do krojenia i siekania ziół i warzyw.

profession
Chiński nóż kucharski 18cm

Do krojenia i siekania ziół i warzyw.

  • Japoński nóż do filetowania ryby.

profession
Nóż Deba 20cm

Japoński nóż do filetowania ryby.

  • 4-częściowy magnetyczny blok do noży

profession
4-częściowy magnetyczny blok do noży

Magnetyczny blok do noży zawierający:

  • nóż Santoku z wydrążona krawędzią (18 cm)
  • nóż Yangiba (18 cm)
  • nóż Deba (20 cm)

  • 5-częściowa magnetyczny blok do noży

profession
5-częściowa magnetyczny blok do noży

Magnetyczny blok do noży zawierający:

  • szpikulec (9 cm),
  • nóż do krojenia mięsa (16 cm),
  • nóż kucharski (20 cm),
  • nóż do krojenia chleba (20 cm).

  • Blok na noże

passion
Blok na noże

Elegancki, drewniany blok na noże, wykonany z drewna bukowego, z miejscem na pięć noży i ostrzałkę.

  • Magnetyczny blok na noże wykonany z drewna bukowego z podstawą ze stali nierdzewnej pozwala utrzymać od czterech do ośmiu noży.

passion
magnetyczny blok na noże

Magnetyczny blok na noże wykonany z drewna bukowego z podstawą ze stali nierdzewnej pozwala utrzymać od czterech do ośmiu noży.

  • Drewniana deska do krojenia

passion
Drewniana deska do krojenia

Deska do krojenia z drewna bukowego. Wszystkie deski do krojenia mają przeciwpoślizgowe nóżki dla bezpiecznego użytkowania.

  • Deska do krojenia z tworzywa

passion
Deska do krojenia z tworzywa

Deska do krojenia z tworzywa sztucznego z praktycznym metalowym uchwytem. Nadaje się do mycia w zmywarce, a tym samym jest łatwa do czyszczenia. Wszystkie deski do krojenia mają przeciwpoślizgowe nogi dla bezpiecznego użytkowania.

  • Nierdzewna stal do ostrzenia, idealna by Twoje noże pozostawały ostre. Stal ta nie usuwa żadnego materiału z noża, a nawet odnawia ostrze.

passion
Ostrzałka

Nierdzewna stal do ostrzenia, idealna by Twoje noże pozostawały ostre. Stal ta nie usuwa żadnego materiału z noża, a nawet odnawia ostrze.

  • Stal do ostrzenia z powłoką węglika wolframu. Ta specjalna powierzchnia sprawia, że tępe noże stają się ponownie ostre. W tym wypadku, pewna część materiału zostaje usunięta z ostrza, czyniąc je niesamowicie ostrym.

passion
Stal do ostrzenia z powłoką węglika wolframu

Stal do ostrzenia z powłoką węglika wolframu. Ta specjalna powierzchnia sprawia, że tępe noże stają się ponownie ostre. W tym wypadku, pewna część materiału zostaje usunięta z ostrza, czyniąc je niesamowicie ostrym.