Czyszczenie i pielęgnacja

Przed użyciem po raz pierwszy:
Wyczyść naczynie dokładnie pod wrzącą wodą.

Chronić przed przegrzaniem:
Nigdy nie ogrzewaj na dużym ogniu dłuzej niż 2 minuty gdy naczynie jest puste lub wypełnione olejem. Przegrzanie może spowodować przypalenie dna garnka. Jednakże, przebarwienia, nie wpływają na wydajność. Duże przegrzanie może spowodować uszkodzenie dna garnka. W tym przypadku nie usuwaj garnka z ognia, gdyż może to doprowadzić do poparzenia. Wyłącz grzanie i odstaw garnek do ostygnięcia.

Gotowanie z solą:
Nie dodawaj soli do zimnej wody. Poczekaj do zagotowania wody, a następnie wymieszaj z solą. Dodawanie soli do zimnej wody może doprowadzić do dużej koncentracji soli na dnie garnka, która może powodować korozję lub plamy na spodzie. Mimo, że takie plamy na stali nierdzewnej nie mają wpływu na wydajność garnka, są one trudne - jeśli nie niemożliwe - do usunięcia.

Uchwyty ze stali nierdzewnej:
Naczynie z uchwytem ze stali nierdzewnej nadają się szczególnie do stosowania na kuchenkach gazowych i do piekarnika.

Szklana pokrywka:
Nigdy nie chłodź gorącej szklanej pokrywki zimną wodą.

Bezpieczeństwo:
Aby uniknąć ryzyka oparzenia spowodowanego wylaniem lub pryskaniem oleju, zawsze używaj wysokiego garnka do głębokiego smażenia i nigdy nie wypełniaj garnka więcej niż w połowie olejem. Nie używaj pokrywy i nie przegrzewaj (maksymalna temperatura oleju 200 ° C)




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn