Czyszczenie i pielęgnacja

 

Mycie ręczne zapewnia długą żywotność
Fissler zaleca mycie swoich wysokiej jakości noży ręcznie. Mycie ich pod bieżącą wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń i dokładne suszenie (od tarczy kręgosłupa w kierunku krawędzi tnącej) jest wystarczające, aby zapobiec korozji.

Bezpieczne i proste prace z ostrymi nożami
Każdy nóż staje się mniej ostry po jakimś czasie. Ostrze musi być ostrzone regularnie, ponieważ ostry nóż jest bezpieczniejszy niż tępy. Może łatwiej przebić się przez żywność, bez zmęczenia dłoni.

System ostrzenia
Fissler zaleca stosowanie ostrzałki, aby wyostrzyć noże. Trzymaj ją z daleka od ciała. Aby naostrzyć, przesuwaj ostrze na całej długości ostrzenia stali kilka razy, od uchwytu do końcówki, po obu stronach tarczy. Czyniąc to, nóż powinien być trzymany pionowo i pod kątem 20 ° do ostrzałki.

 




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn