Czyszczenie i pielęgnacja

Przed użyciem po raz pierwszy:
Wyczyść naczynie dokładnie pod wrzącą wodą. Wysusz, natrzyj równomiernie olejem i podgrzej delikatnie na kuchence.

Powłoka ochronna:
Nie należy używać noża do cięcia żywności wewnątrz naczynia i nie używać metalowych lub ostrych krawędzi do mieszania. Należy używać tylko akcesoriów kuchennych, które są wykonane z tworzywa sztucznego lub drewna.

Chronić przed przegrzaniem:

Nigdy nie ogrzewaj na dużym ogniu dłużej niż 2 minuty gdy naczynie jest puste lub z olejem. Przegrzanie może spowodować przypalenie dna garnka. Jednakże, przebarwienia, nie wpływają na wydajność. Duże przegrzanie może spowodować uszkodzenie dna garnka. W tym przypadku nie usuwaj garnka z ognia, gdyż może to doprowadzić do poparzenia. Wyłącz grzanie i odstaw garnek do ostygnięcia.

Uchwyty plastikowe:

Akcesoria kuchenne z plastikowymi uchwytami nie nadają się do stosowania w piekarniku.

Uchwyty ze stali nierdzewnej:
Naczynia  z uchwytem ze stali nierdzewnej nadają się szczególnie do stosowania na kuchenkach gazowych i do piekarnika.

Szklana pokrywka:
Nigdy nie chłodź gorącej szklanej pokrywki zimną wodą.

Korzystanie z kuchenek ceramicznych:
Kiedy aluminiowa podstawa jest często przesuwana po powierzchni szkła ceramicznego, ślady aluminium mogą się zetrzeć. Aluminiowe ślady można usunąć za pomocą produktu do czyszczenia szkła ceramicznego firmy Fissler.

Bezpieczeństwo:
Aby uniknąć ryzyka oparzenia spowodowanego wylaniem lub pryskaniem oleju, zawsze używaj wysokiego garnka do głębokiego smażenia i nigdy nie wypełniaj garnka więcej niż w połowie olejem. Nie używaj pokrywki i nie przegrzewaj (maksymalna temperatura oleju 200 ° C)




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn