Delikatne i zdrowe gotowanie

Szybkowary Fissler są idealne dla nowoczesnej kuchni. Pomaga to zapewnić zdrowe odżywianie w czasie delikatnego gotowania. Tlen jest wydalany z szybkowaru i czasy gotowania są krótkie, więc witaminy, minerały, składniki odżywcze i smakowe zostają zachowane.

To sprawia, że szybkowar szczególnie nadaje się do gotowania potraw bogatych w witaminy i składniki odżywcze, które wymagają starannego przygotowania.

Oczywiście, jest to również świetny sposób na przyspieszenie czasu gotowania gulaszu i potraw mięsnych. Trudno znaleźć danie, którego nie można przyrządzić w szybkowarze. Zupa, gulasz, mięso, ryby, warzywa, ryż i ziemniaki do przygotowania tych wszystkich potraw można korzystać z szybkowaru.

Wykres pokazuje, ile witaminy C jest zachowane w niektórych warzywach, gdy są gotowane w szybkowarze. (Witamina C/100g)

fissler infographic 18
Nutrients and vitamins

Składniki odżywcze i witaminy

Wartość odżywcza naszej żywności jest szczególnie ważna przy planowaniu diety. Wartość odżywcza jest miarą stosunku witamin i minerałów do zawartości energii (kJ) żywności.
Warzywa, sałatki i owoce mają najwyższą wartość odżywczą, a następnie chude mięso, produkty pełnoziarniste i niskotłuszczowe produkty mleczne. Pokarmy gotowane w szybkowarze utrzymują wyższą wartość odżywczą.




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn