GRILLDORADO

Idealny stek - z Fissler

Mięso może być przygotowane na różne sposoby. Puryści często wolą po prostu stek z grilla, ponieważ łączy w sobie własny smak mięsa z aromatem dodanym dzięki grillowaniu. Kluczem do osiągnięcia doskonałych wyników, oprócz jakości mięsa jest poprawne gotowanie, oraz odpowiednie naczynia. Jeśli masz odpowiedni sprzęt do gotowania, mięso można przygotować w domu i jest ono tak dobre jak to przygotowane przez profesjonalnych kucharzy.

Co najważniejsze - odpowiednia patelnia!

Most important of all - The right pan

Arcana® grill pan jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą przygotować steki w tradycyjny sposób. Jest wykonana z odlewanego żelaza i ma najlepsze właściwości grillowania, zapewniając, że ciepło jest optymalnie przechowywane i dystrybuowane nawet podczas gotowania. Rowkowana powierzchnia pozwala gotować z małą ilością tłuszczu i jednocześnie zapewnia typowy smak grilla. Praktycznym aspektem jest to, że po podsmażeniu, mięso może być gotowane delikatnie w piekarniku. Wystarczy umieścić na patelni wkładkę do piekarnika, zdjąć rękojeść co pozwoli aby Twoje steki stały się chrupiące i soczyste. Specjalna patelnia grillowa pozwala przygotować delikatne potrawy, jednocześnie umożliwiając im przypieczenie. Jest wykonana z odlewu aluminiowego z powłoką zapobiegająca przywieraniu, jest idealna do grillowania delikatnej żywności i praktycznie nie wymaga żadnego tłuszczu.

Dla kruchych i soczystych wyników

fissler perfektes steak 02

Najważniejsza w przygotowaniu doskonałego steku jest jakość mięsa. Wołowina powinna być dobrze przygotowana, o ciemno czerwonym kolorze i lekko marmurkowa. Bardzo ważne jest również, aby patelnia i tłuszcz były bardzo nagrzane, a następnie należy obsmażyć mięso w tej wysokiej temperaturze. Pozwala to na koagulację białek na powierzchni, podczas gdy tworząca się ,,skorupa,, blokuje sok z mięsa (Reakcja Maillarda). Wymagany czas zależy od grubości mięsa. Podczas obracania mięsa, upewnij się, że nie przebijesz go, ponieważ to powodowaloby ,,ucieczkę,, soku. Zamiast używania widelca, należy przekręcać mięso łopatką comfort firmy Fissler. Wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, które jest także łagodne dla patelni.

Perfekcyjne gotowanie

 

Można sprawdzić, czy mięso jest zrobione przez Ciebie. Jeśli naciśniesz lekko na mięso i w dotyku jest jak Twoja dolna warga, jest to "mało wysmażone". Jeśli jak czubek nosa, to jest "średnio wysmażony". Jeśli jak na czole, to jest "dobrze wysmażony".

Pamiętaj, że podczas gdy wielu ludzi lubi "mało lub średnio wysmażoną" wołowinę, ważne jest aby mięso wieprzowe, cielęcina lub drób, a także siekana wołowina były ugotowane.

Gdy te przysmaki są na talerzu, nóż do steków linii passion jest idealnym partnerem dla widelca. Jest miły w dotyku, a jego wyjątkowo ostre ostrze potnie stek bez problemu.

Jeszcze więcej smaku

Jeśli chcesz dodać smaki do grillowanych mięs, należy użyć marynaty - na bazie oleju, octu, maślanki i miodu - i dodać zioła lub inne przyprawy. Można umieścić mięso w marynacie lub w zależności od jego twardości wetrzeć ją w mięso. Spodziewanym skutkiem ubocznym jest to, że w ten sposób mięso będzie jeszcze bardziej kruche. Przed grillowaniem, upewnij się, że dokładnie odsączyłeś całą marynatę. FineCut Fissler to sprytny asystent w przygotowaniu marynaty. Może wysuszyć i posiekać zioła, marynaty można mieszać  w pojemniku i można przykryć i przechowywać do czasu ich wykorzystania.

Produkt dla Ciebie

grill pan arcana®

Patelnia grillowa arcana® jest idealna do przygotowania tradycyjnych steków.

» patelnia grillowa arcana®

Przepis dla Ciebie

Surf and Turf

Ciesz się - serfuj i gotuj

» przepis




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn