Krok po kroku - prawidłowe krojenie cebuli

Krojenie cebuli w kostkę najlepiej zrobić nożem do warzyw, takim jak nóż do warzyw Fissler linii Perfection line.

252x168 zwiebel step1 05

Ostrożnie zdjąć skórę z cebuli, a następnie przeciąć cebulę na pół wzdłuż od łodygi. Ważne: Nie wyjmuj środka cebuli! Ułóż cebulę połówkami na desce, ciętą powierzchnią skierowaną w dół. Mała wskazówka, w jaki sposób trzymać rękę, tak aby się nie skaleczyć: lekko zegnij palce i umieść koniuszki palców na cebuli. Wtedy nóż może być łatwo prowadzony wzdłuż dolnej części palców.

252x168 zwiebel step2 05

Pokrój cebulę w paski wzdłuż zatrzymując się tuż przed końcem, tak, że wciąż całość trzyma się razem dzięki końcówce cebuli.

252x168 zwiebel step3 05

Teraz pokrój cebulę w poziomie na dwa lub trzy razy zatrzymując się tuż przed końcem. Im większa liczba poziomych cięć, tym kostka będzie drobniejsza.

252x168 zwiebel step4 05

Wreszcie potnij cebulę tak, żeby pozostało wiele drobnych kostek.




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn