Krok po kroku - filetowanie ryb

Jeśli chcieliby Państwo filetować łososia samodzielnie, będziecie potrzebowali odpowiedniego noża - noża do filetowania (linii Profession line). Jego elastyczne ostrze pozwoli na filetowanie wzdłuż skóry i kości.

252x168 fisch step1 05

Najpierw ukośne nacięcie z prawej strony ryby poniżej głowy i wzdłuż kręgosłupa.

252x168 fisch step2 05

Następnie włóż ostrze w ciało i poprowadź w kierunku ogona, starannie oddzielając je od kręgosłupa.

252x168 fisch step3 05

Teraz połóż filet na skórze. Zacznij przy ogonie ostrożnie oddzielając mięso od skóry. Najłatwiej jest gdy trzymasz mocno koniec skóry z jednej strony i prowadzisz ostrze noża, lekko pochylone, prawie równolegle do skóry.

Słuchaj

Zapis fonetyczny

252x168 fisch step4 05

Na koniec usunąć brzuszną tkankę tłuszczową, którą łatwo rozpoznać, ponieważ jest jaśniejsza. Teraz filet z ryby jest gotowy.




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn