Najlepszy do wycinania drobnych części pomarańczy jest nóż do filetowania (tutaj od linia Passion). Jego elastyczne ostrze dopasowuje się do okrągłego kształtu pomarańczy i umożliwia pracę z wielką precyzją, tak że marnuje się niewiele miąższu.
Twoja lokalizacja: » Wskazówki oraz trendy kulinarne » Wskazówki i sztuczki » Krok po kroku » Krojenie pomarańczy
Najlepszy do wycinania drobnych części pomarańczy jest nóż do filetowania (tutaj od linia Passion). Jego elastyczne ostrze dopasowuje się do okrągłego kształtu pomarańczy i umożliwia pracę z wielką precyzją, tak że marnuje się niewiele miąższu.
Po pierwsze, odciąć tyle samo na górze i na dole pomarańczy aby widać było miąższ. Teraz umieść pomarańczę na jednej z powierzchni cięcia i usuń pozostałości skórki wokół pomarańczy paskami. Ważne jest, aby upewnić się, że biała skóra jest całkowicie usunięta.
Następnie ostrożnie wyjąć poszczególne części poprzez cięcie wzdłuż białej skórki, żeby je rozdzielić.
Użyj małej miski do zachowania soku pomarańczowego.
Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.
» kontakt
Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.
Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.
» zaprenumeruj biuletyn