Krok po kroku - krojenie pomarańczy

Najlepszy do wycinania drobnych części pomarańczy jest nóż do filetowania (tutaj od linia Passion). Jego elastyczne ostrze dopasowuje się do okrągłego kształtu pomarańczy i umożliwia pracę z wielką precyzją, tak że marnuje się niewiele miąższu.

252x128 Orange step1 05

Po pierwsze, odciąć tyle samo na górze i na dole pomarańczy aby widać było miąższ. Teraz umieść pomarańczę na jednej z powierzchni cięcia i usuń pozostałości skórki wokół pomarańczy paskami. Ważne jest, aby upewnić się, że biała skóra jest całkowicie usunięta.

252x128 Orange step2 05

Następnie ostrożnie wyjąć poszczególne części poprzez cięcie wzdłuż białej skórki, żeby je rozdzielić.

252x128 Orange step3 05

Użyj małej miski do zachowania soku pomarańczowego.




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn