Krótko o patelniach

fissler teaserbild1 pfannenkunde 25

Patelnie się różnią.

Przydarzyło Ci się to? Ryba lub naleśnik przywiera do patelni, lub stek po prostu nie okazuje się wysmażony? To jest naprawdę denerwujące. A smażenie może być tak proste. Niezwykle łatwo jest osiągnąć idealne rezultaty, gdy używasz odpowiedniej patelni. Ponieważ tak samo jak nie wszystkie ryby są takie same, tak samo różnią się patelnie.

Weź dwie.

Mając dwie patelnie jesteś bezpieczny – jedna patelnia z linii Crispy aby uzyskać kruchość, a druga z linii Protect do delikatnego smażenia potraw, które przywierają.

Szybkie i chrupiące.
Jeśli chcesz szybko usmażyć chrupiącą potrawę - na przykład mięso lub drób - użyj patelni, którą można podgrzać do wysokiej temperatury. Patelnie Crispy ze stali nierdzewnej można podgrzewać do bardzo wysokiej temperatury i nie zniekształcają się. Są one całkowicie stabilne i rozprowadzają ciepło równomiernie.

Gentle and caring.
Light, gentle frying, for example of egg dishes, fried potatoes, breaded food or fish, is best done in a  nonstick-coated pan. The special plastic coating prevents food from sticking.

Delikatne i lekkie.
Lekkie, delikatne smażenie, na przykład potrawy z jajek, smażonych ziemniaków, panierowanej żywności lub ryb, najlepiej jest przygotować na patelni z powłoka zapobiegającą przywieraniu.

Dla specjalistów.
Specjalne patelnie jako uzupełnienie podstawowego wyposażenia, na przykład: patelnia Special Asia, niska patelnia do smażenia naleśników, itd. Patelnia do grilla do delikatnego smażenia potraw na niewielkiej ilości tłuszczu oraz patelnia Special Gratin.




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn