Poprawne smażenie. Po prostu poprawne.

fissler teaserbild1 pfanne oel 08

Wszystkie dobre rzeczy chodzą trójkami.
Potrzebne są trzy rzeczy do odpowiedniego smażenia potraw:
odpowiednia patelnia, odpowiednia technika i odpowiedni olej.

fissler teaserbild1 frypans protect medium 08

To nie mogło być łatwiejsze

Idealnie dopasowana do delikatnego, lekkiego smażenia. Idealna do przygotowania potrwa z jaj, smażonych ziemniaków, potraw w panierce oraz odgrzewania jedzenia lub do podsmażania ryżu czy makaronu.

Odpowiedni sposób delikatnego smażenia:

  1. Natrzyj patelnię słoniną/olejem (stosuje się 3-4 krople na ręcznik papierowy)
  2. Podgrzej na średnim ogniu (2 / 3 piekarnik maksimum). Nigdy nie podgrzewać na patelni do maksymalnej temperatury.
  3. W razie potrzeby dodać trochę więcej tłuszczu / oleju (jest to przewodnik smaku przy smażeniu żywności).
  4. Dodaj żywność do smażenia na patelni i smaż do brązowienia ze wszystkich stron.

Łatwe czyszczenie
Po smażeniu po prostu spłucz patelnię gorącą bieżącą wodą lub wytrzyj do czysta papierowym ręcznikiem. Aby zapewnić długą żywotność patelni nie czyść jej środkami czyszczącymi mogącymi zarysować jej powierzchnię ani w zmywarce. Nasmaruj patelnię olejem od czasu do czasu.

» patelnie protect

allround Pfanne maxeo comfort

Po prostu allround i special.

Odpowiednie zarówno do delikatnego smażenia jak i szybkiego podsmażania w wysokich temperaturach. Idealne do przygotowania mięsa pokrojonego w cienkie kawałki (marynowane i niemarynowane), kotletów mielonych, kiełbasy, ziemniaków smażonych itd.

Odpowiedni sposób smażenia na patelni z ceramiczną powłoką:

  1. Użyj oleju / słoniny za każdym razem gdy używasz patelni.
  2. Podgrzej do średniej temperatury (2/3 maksimum). Nigdy nie podgrzewaj patelni do najwyższej temperatury.
  3. Dodaj jedzenie, które chcesz usmażyć i smaż do zbrązowienia ze wszystkich stron.

Łatwe czyszczenie
Po smażeniu po prostu spłucz patelnię gorącą bieżącą wodą lub wytrzyj do czysta papierowym ręcznikiem. Aby zapewnić długą żywotność patelni nie czyść jej środkami czyszczącymi mogącymi zarysować jej powierzchnię ani w zmywarce. Nasmaruj patelnię olejem od czasu do czasu.

» Patelnie allround

fissler teaserbild1 frypans crispy medium 08

Idealne do szybkiego podsmażania.

Idealna do przygotowania mięsa bez panierki takich jak steki, eskalopki z kurczaka, szaszłyki, kotlety naturalne, itd.

Odpowiedni sposób smażenia mięsa bez panierki:

  1. Podgrzej patelnie do średniej temperatury bez oleju/słoniny (2/3 maksimum).
  2. Poczekaj 3-4 minuty.
  3. Test kropli - palcami spryskaj patelnię niewielką ilością wody. Jeśli krople są krystalicznie czyste przekręć patelnię, ma odpowiednią temperaturę. Jeśli nie, wróć do punktu 2.
  4. Wytrzyj wodę z patelni papierowym ręcznikiem.
  5. Jeśli chcesz smażyć na oleju/słoninie, teraz polej nimi patelnię, jeśli nie, przejdź do punktu 6.
  6. Dodaj jedzenie, które chcesz usmażyć (nie powinno być solone lub schłodzone w lodówce).
  7. Teraz wszystko szybko przywiera to stali nierdzewnej! Po prostu poczekaj. Po 2-3 minutach smażona potrawa sama oderwie się od dna patelni. Możesz sprawdzić delikatnie podnosząc jedzenie.
  8. Przekręć potrawę, którą smażysz i ponownie zacznij krok 6. Teraz możesz posolić jedzenie.


Niezwykle trwałe
Ze względu na materiał i sposób produkcji, nasze produkty ze stali nierdzewnej są niezwykle trwałe i niemal niezniszczalne, posiadają również powłokę zapobiegającą przywieraniu potraw do dna oraz można je myć w zmywarce.

» patelnie crispy




Kontakt

Czy masz jakieś pytania, sugestie lub życzenia w odniesieniu do naszych produktów? Dział Obsługi Klienta Fissler z przyjemnością pomoże.

» kontakt

Znajdź Partnera

Szukasz sprzedawcy produktów Fissler? Tutaj znajdziesz adresy sklepów Fissler w Polsce.


» znajdź partnera

Biuletyn

Promocje, konkursy i pyszne potrawy. Biuletyn poinformuje Cię bez zobowiązań i za darmo.

» zaprenumeruj biuletyn